All posts related to V2
By Earl_P
#375429
I am just a noob learning Maxwell so forgive me if there is some obvious thing I'm not doing right here. I am using Maxwell Render 2.7.20.0 x64 with Rhino 4, with Windows 8.1. I have placed some emitters in my building and checked the "hidden from camera" box, but when I render they are clearly visible and not at all hidden. Is there something I'm missing?

Here is a screenshot of my emitter and with the "hidden from camera" box checked:
http://files.parsonarchitecture.com/Screenshot.jpg

Here is a sample of the same view rendered:
http://files.parsonarchitecture.com/test-render.jpg

Thanks in advance!
User avatar
By tom
#375471
Earl_P wrote:Yes. I was experimenting with some glass. Is that somehow making the emitter show up?
Yes. Seeing an object through a dielectric involves refraction. Therefore, you additionally need to hide it from reflections/refractions.
#375474
tom wrote:
Earl_P wrote:Yes. I was experimenting with some glass. Is that somehow making the emitter show up?
Yes. Seeing an object through a dielectric involves refraction. Therefore, you additionally need to hide it from reflections/refractions.
i use ags material for glass . one sphere with emitter material and hide from camera work fine
Maya Lights

Do Maya lights not work with v5? I'm on OS X so I[…]

ilgioma - Gallery

Nice, clean and sexy! As always Leo is kicking as[…]

That'd be cool to have - it could be a series of p[…]

Yes i tested it with the original example, and the[…]