All posts related to V2
By Earl_P
#375429
I am just a noob learning Maxwell so forgive me if there is some obvious thing I'm not doing right here. I am using Maxwell Render 2.7.20.0 x64 with Rhino 4, with Windows 8.1. I have placed some emitters in my building and checked the "hidden from camera" box, but when I render they are clearly visible and not at all hidden. Is there something I'm missing?

Here is a screenshot of my emitter and with the "hidden from camera" box checked:
http://files.parsonarchitecture.com/Screenshot.jpg

Here is a sample of the same view rendered:
http://files.parsonarchitecture.com/test-render.jpg

Thanks in advance!
User avatar
By tom
#375471
Earl_P wrote:Yes. I was experimenting with some glass. Is that somehow making the emitter show up?
Yes. Seeing an object through a dielectric involves refraction. Therefore, you additionally need to hide it from reflections/refractions.
#375474
tom wrote:
Earl_P wrote:Yes. I was experimenting with some glass. Is that somehow making the emitter show up?
Yes. Seeing an object through a dielectric involves refraction. Therefore, you additionally need to hide it from reflections/refractions.
i use ags material for glass . one sphere with emitter material and hide from camera work fine

It looks more like a smooth normal problem. Like i[…]

I had some very strong highlights in some material[…]

Daydreamer

Thanks everyone! I didn't want to use volumetrics […]

opening V5 files in v6

just installed latest version for Rhino V6 when I[…]