Everything related to the integration for Rhinoceros.
By PA3K
#398244
After starting Rhino 6 latest edition and message "preparing plugins for the first use", Rhino crashes ... I must uninstall it. Does anyone else encounter with the same problem?
User avatar
By Forum Moderator
#398246
Please, check these tips that may help you with the transition: viewtopic.php?f=1&t=45412


@PA3K:
May I know which exact version are you using? Here I have it running on Version 6 SR14 (6.14.19127.17141, 07/05/2019)
Do you have any other plugin active that may be interfering?

Best,
Fernando
By PA3K
#398247
Hi Fernando, thanks for quick reply. I have Version 6 SR14
(6.14.19127.17141, 05/07/2019) (same as You). I have WIN 8.1. Plugins: SimLab 3D pdf exporter, Peter's Tools 1.98, Thea Render demo, BoltGen and MappingJiggler2.py (python script). I also have Rhino 4 (SR9) 32-bit installed with Maxwellrender 3 plugin (3.2.5.0).
I can access my computer by teamviewer, if You want ...
User avatar
By Edwin C
#398249
Thank you for getting this out,really appreciate the effort.
Is it just me! I can not seem to find where the Maxwell materials and environments are ?
User avatar
By Edwin C
#398250
:lol: :shock: Yup! it was me! always a bit behind on the uptake!!... Just had to look in the Normal Rhino places and voila you see Maxwell goodies there!
User avatar
By Forum Moderator
#398251
@PA3K

It could have something to do with NET framework 4.5. Could you try to install this? https://support.microsoft.com/en-us/hel ... -and-windo
Rhino common should be providing support for .NET 4.5 but maybe...

@Edwin

Yes! Now the plugin is more integrated into Rhino structure. I wrote a quick transition guide here: viewtopic.php?f=1&t=45412

Just out of curiosity, are you on Windows 10, Edwin?

Best,
Fernando
User avatar
By Forum Moderator
#398252
@PA3K

Also, have you checked the redistributables during the install? Maybe that affects too. It has to be something general related to the platform as in some computers it works and in others, it doesn't.
User avatar
By Edwin C
#398254
Forum Moderator wrote:
Wed Jun 19, 2019 10:26 am
@PA3K

It could have something to do with NET framework 4.5. Could you try to install this? https://support.microsoft.com/en-us/hel ... -and-windo
Rhino common should be providing support for .NET 4.5 but maybe...

@Edwin

Yes! Now the plugin is more integrated into Rhino structure. I wrote a quick transition guide here: viewtopic.php?f=1&t=45412

Just out of curiosity, are you on Windows 10, Edwin?

Best,
Fernando
Yes We are running Windows 10 Enterprise
By PA3K
#398255
Hi Fernando,
I run installer in default settings. I didn`t uncheck anything. I tried Your link with NET, but if I tried to install it, message ".NET Framework 4.7.2 or a later update is already installed on this computer." appeared.
So I can`t run Rhinoceros 6 with this plugin installed.
Patrik
By PA3K
#398258
Just upgraded to fresh Rhinoceros Version 6 SR15 (6.15.19164.21011, 06/13/2019). The same crash...
User avatar
By Forum Moderator
#398259
I see; there are other users with the same issue. We'll have to dig deeper to find the cause. All the cases seem to be related to Windows 7 or 8. Thank you for all the feedback.

By the way, we are getting other reports about the Rhino materials not getting translated to Maxwell (the objects do not show in render). Are you (the ones that could load the plugin) experiencing the same thing?

Best regards,
Fernando
By rafaelmar
#398260
Rhino 6 is crashing after installing the Maxwell Render plugin. When I open Rhino, it crashes just after the "Preparing the plugin for first use" window appears. System specs: Windows 7 Professional 64-bit SP1 , Rhino version 6.15.19164.21011, Maxwell Rhino version 4.2.6.0, Maxwell Studio 4.2.0.3 Win64.
User avatar
By Forum Moderator
#398262
Thank you for the feedback, Rafael, and sorry for the inconveniences,

The problem seems related to Windows 7 and 8. We are working on it. We'll try to have it fixed as soon as possible.

Regards,
Fernando
User avatar
By Forum Moderator
#398263
I have tried running a clean Windows 7 SP1 on a virtual machine and couldn't reproduce the crash; it loads fine. As a test, could you (someone who gets the crash) try to install the plugin and then rename or move Maxwell for Rhino folder somewhere else; then open Rhino and add maxwell_rhino.rhp from File > Properties > Plug-ins > Install. It would be interesting to see if it crashes at that moment or not. It would help a lot.
Thanks in advance.
Kind regards,
Fernando
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Sketchup 2019.2

Same issue here, immediate bugsplat on export of a[…]

Moving license to a new computer?

I have the same problem. I've never had trouble ac[…]

Diamond DA42

That fuselage looks nicely resolved, well done to […]

Plugin Request Thread

What with the huge increase in AI, making our dear[…]