All posts relating to Maxwell Render 1.x
User avatar
By Ernesto
#312221
I am having problem with Bump Maps.
It seems that Maxwell Render cannot calculate reflections for bump maps.
I am working o a water material, and it looks like a flat surfacve although I am using a bump map.
If I try Normal maps they do work ok, although they are not suitable for my purpose.
If I try displacement maps they do work too, but they need too much memory.
Anyone having this problem?
Perhaps i am doing something wrong?

Ernesto
User avatar
By tom
#312228
Showing us an image and some settings is a real good idea.
User avatar
By Ernesto
#312238
I have tried all possible values from 1 to 200 and none of them seem to work.
All they look really flat.... although I am using a standard water bumb map...
Ernesto
User avatar
By tom
#312250
Ernesto wrote:Which is a right Bump value fo a water material?
Ernesto, this question makes no sense because there's no such value. If you're not willing to post a few screenshots of your mesh and bump texture, I'm afraid this thread will go forever with you saying alone "none of these setting work", "bump does not work", "help me", etc. If you like, I can send you a scene with a bumpmap on water in action. Will it help you?
User avatar
By Ernesto
#312337
Yes Tom, If I can look at a working material that will hellp a lot!
thanks!



Ernesto
User avatar
By tom
#312338
It means you don't have a correct UV mapping. Make one and see it will work. ;)
User avatar
By Ernesto
#312340
Tom, the UVs are ok.
If they weren´t a normal map wouldn´t work, and I could make it work.
Anyway I prefer a bump map beacuse the normal map gives a too strong effect, so that the water seems frozen.

E
User avatar
By tom
#312344
Ernesto, it's not a success making this work but the opposite. :)
So, you could send me your failing scene and quench my thirst
about knowing the reason but anyway, here's a scene for you
and I hope it helps...

Download Scene (2.0)
Download Scene (1.7)

Image
User avatar
By Ernesto
#314734
It worked ok in my scene too. so the problem was in my material...
Thanks a lot again!
I will use this water all the time!

One more question, about water material in underwater scenes:
is there a way to show dust inside the water volume?

Ernesto
User avatar
By tom
#314755
Ernesto wrote:It worked ok in my scene too. so the problem was in my material...
OK, could you share your tip to make it fail?
Attic

Hi, https://www.janwalter.org/assets/attic_maxwe[…]

HDRI

Hello Mike, I'm not sure what you are doing with […]

Texture/finish lost in render.

Hello Mike, I'm sorry for the late reply. I coul[…]

Hello! We have just released a new version of the[…]